Join the Dots - Curiosity & Rarities

Wednesday, September 27, 2006

Ashes to ashes and dust to dust!


Τι είναι αυτή η φωτογραφία που σας δημοσιεύω;
Μπορείτε να φανταστείτε;

Είναι το ζωγραφισμένο ταβάνι σε έναν χώρο καπνιστών! Μάλιστα!
Ακριβώς σαν να μας λένε ότι με το να καπνίζουμε κάνουμε την κηδεία μας!

Και καλά, αυτό μπορεί να ισχύει. Υπάρχει όμως παρόμοια ανατριχιαστική ειδοποίηση σε οτιδήποτε μας κάνει κακό; Δεν είδα ποτέ κάτι παρόμοιο! Ας βάλουν κάτι τέτοιο και στα μπουκάλια των ποτών! Α! και στις βιτρίνες των υπέροχων, παχυντικών και γεμάτων χοληστερίνη γλυκών των ζαχαροπλαστείων!

Μόνο στα πακέτα των τσιγάρων υπάρχουν τα θανατόσημα. Πας στο περίπτερο και σε ρωτάει ο περιπτεράς "θέλεις αυτό με τον καρκίνο ή τις πνευμονικές παθήσεις; Την ανικανότητα μήπως;" και εσύ αποφασίζεις βάση του "μη χείρον βέλτιστον".
Άραγε γι' αυτό έχει αυξηθεί τόσο η υπογεννητικότητα τελευταίως;
Μην τρελλαθούμε εντελώς!

Δύο πράγματα μόνο ακόμη και σας αφήνω για να απολαύσω το τσιγάρο μου:
- Ο καλλιτέχνης που ζωγράφισε αυτήν την οροφή είναι εκπληκτικός. Τρισδιάστατη οπτική και εντελώς αληθοφανές, παρά το θέμα του.
- Και εγώ που νόμιζα ότι οι χειρότεροι χώροι καπνιστών είναι αυτά τα μικροσκοπικά και χωρίς εξαερισμό γυάλινα κλουβιά στα αεροδρόμια! Πόσο οικτρά είχα γελαστεί!

5 Comments:

Blogger elda said...

Να ΜΗΝ καπνίζουμε,να ΜΗΝ τρώμε,να ΜΗΝ πίνουμε,να ΜΗΝ ξενυχτάμε,να ΜΗΝ απαυτονόμαστε(δεν εχουμε χρόνο γι΄αυτό άλλωστε)ΜΟΝΟ να δουλέυουμε σαν τα βόδια για μια καλύτερη ζωή!!
Βρε δεν μας παρατάνε λέω εγώ !!!

10:20 AM  
Blogger Jason said...

Υπάρχει μία διαφορά, elda.
Ο άνθρωπος δε γεννήθηκε για να καπνίζει. Δεν είναι βασική ανάγκη του ανθρώπου. Δημιουργείται στην πορεία.
Το να φας και να πιεις είναι βασική ανάγκη, ακόμα και το να απαυτώνεσαι. Απλώς σου λένε τι θα φας και τι θα πιεις και τον τρόπο με τον οποίο θα απαυτώνεσαι. Δε σε αναγκάζει κανείς. Για καλό σου το λέει και άμα θες εσύ τρώγε ό,τι θες.
Κατά τ' άλλα, εγώ υπερασπίζομαι το δικαίωμα των καπνιστών να καπνίζουν, εφόσον ξέρουν ότι τους κάνει κακό. Αρκεί να μην εισπνέω εγώ, ως μη καπνιστής, τον καπνό τους. Εμένα, συγκεκριμένα, δε με πειράζει ο καπνός, αλλά αντιπροσωπεύω την ομάδα των ανθρώπων που δεν καπνίζουν.

Για τους χώρους, όμως, πρέπει να πω εδώ ότι, στη χώρα μας, τουλάχιστον, οι χώροι των ΜΗ καπνιστών είναι οι απομονωμένοι.

4:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

kala pou tin vrikes pali ayti tin foto? akoma kai ego anatrihiasa, an kai den kapnizoooo. Oh me psihoplakoses. Poli ipervoli pantos re paidaki mou!!!Den koitane alla kai alla...opos p.h. ti mas pasaroyn kathimerina sta super market ligmena kreata kai metalagmena frouta.. na min piaso kai ta galata....An ola ta alla sti zoi mas itan igeiina... simperilamvalonenis kai ths atmosfairas...vlepe ripous kaysimon ergostasion k.l.p.... to tsagaro den tha evlapte kanenan....

Ti na peis... megalo thema gia sizitisi....

1:06 AM  
Blogger elda said...

jason καλέ μου και εγώ στην ηλικια σου πολλά πίστευα και υπερασπιζόμουν..πίστεψε με.Μέτα τα 30 όμως ένα ειναι το μότο...
"όποιος φοβάται,πάει και κοιμάται.."
Capis?
(ώρε πως το μιλάω το ιταλικο ρε Φανή!!!)

12:18 AM  
Blogger cindaki said...

Πλάκα κάνεις!
Αυτό είναι πολύ ζωντανό!
Σίγουρα δε θα θελα να βρεθώ ποτέ εκεί μέσα!...

2:36 PM  

Post a Comment

<< Home