Join the Dots - Curiosity & Rarities

Tuesday, July 18, 2006

I am back!




Επέστρεψα!
Μετά από ατελείωτες ώρες πτήσης και αφού τα κατάφερα να μην με ανταλλάξουν με πετρελαιοπηγές στο Μπαχρέιν (όπως λέει η Elda είχα και τα τυχερά μου, τρομάρα μου!), μόλις επέστρεψα από την Ταϋλάνδη.
Η Ταϋλάνδη είναι μια χώρα τόσο όμορφη και "γράφει" τόσο ωραία στον φακό ώστε γυρίζονται αμέτρητες ταινίες σε αυτήν.
Για του λόγου το αληθές, οι δύο πρώτες φωτογραφίες πάνω δείχνουν το "James Bond Island", ένα νησί που κανείς πια δεν θυμάται πως λέγεται αφού μετά την ταινία "James Bond-The Man with the Golden Gun" με τον Roger Moore το μετονόμασαν και όλοι πια το αναφέρουν έτσι.
Οι επόμενες δύο είναι από τα νησιά Phi Phi στα οποία γυρίστηκε η ταινία "The Beach" με τον Leonardo Di Caprio.
Η εποχή στην Ταϋλάνδη βροχερή αλλά τα τοπία παραμένουν το ίδιο όμορφα (πιστέψτε με, οι φωτογραφίες τα αδικούν).
Η Ταϋλάνδη θεωρείται "η χώρα με τα 1000 χαμόγελα", όμως στην πραγματικότητα τώρα πια οι Ταϋλανδοί χαμογελούν μόνο με τη θέα του χρήματος - θα μου πείτε παντού δεν γίνεται αυτό;
Σαν αξιοθέατα, εκτός από τα νησιά και τις παραλίες, οι Βουδιστές Ταϋλανδοί έχουν τους ναούς τους και τα αγάλματα μέσα σε αυτούς, τα οποία είναι όντως μεγαλειώδη.
Η προφορά τους στα αγγλικά είναι πολύ αστεία - επί 5 λεπτά προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τί σημαίνει "Σιχ σέτυ". Όταν τελικά συνειδητοποιήσαμε ότι θέλουν να πούν "Six thirty" δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε από τα γέλια!
Στους πάγκους και στις τοπικές λαϊκές αγορές, θα βρείτε σκορπιούς και ακρίδες ψητές. Φυσικά, παντού υπάρχουν burgers και club sandwich για αυτούς που δεν δέχονται να δοκιμάσουν νέες γέυσεις!
Τέλος, αυτό που θα χορτάσει κανείς αν πάει στην Ταϋλάνδη είναι τα φρούτα. Πολλά, φθηνά και άγνωστα σε εμάς - αφού στα ξενοδοχεία στα προσφέρουν μαζί με κατάλογο-ευρετήριο για να γνωρίζεις πως λέγεται το φρούτο που τρώς!

7 Comments:

Blogger elda said...

Εδώ να δείς τι φρούτα κυκλοφορούν!!!Παρεμπιπτόντως ο Βαγγέλης,πήρε γραμμή πόσο έχει πάει το πετρέλαιο???

3:33 PM  
Blogger FaniFox said...

Η τιμή της βενζίνης ήταν το πρώτο πράγμα που είδαμε όταν προσγειωθήκαμε! Καλά, λείπουμε εμείς και οι αθεόφοβοι κάνουν ότι θέλουν; :-)
Εκτός από μούσμουλα, τι άλλα φρούτα κυκλοφορούν ακριβώς; Τα βατράχια θεωρούνται και αυτά φρούτα; Τελευταίως ακούω τόσα πολλά που δεν ξέρω που να τα κατατάξω! Πάντως μπορεί να λείψαμε δεκαπέντε και μέρες αλλά τελικά όλα τα ίδια μένουν!

12:16 PM  
Blogger elda said...

Εμείς χρειζόμαστε οδηγίες χρήσεως για τα δικά μας φρούτα!!Οσο για τα βατράχια δυστυχως αγάπη μου βγαινουν και απο τα πιο εξυπνα...στόματα!

9:38 PM  
Anonymous Anonymous said...

ela kale kalosorisate!!! Kai eiha arhisei na anarotiemai....les na meinoun ekei??? Thelo thelo thelo dikes sas photo ekei!!!!
Ante perimeno!

12:47 AM  
Blogger FaniFox said...

Thanx!
Photo δεν έχουμε ιδιαίτερες, μόνο υποβρύχιες. Όλα είναι σε ψηφιακό video. ΄Οταν με το καλό έρθετε θα καθήσουμε όλοι παρέα να το δούμε και να γελάσουμε.
Παρεπιπτόντως, η πρώτη φωτογραφία στο παρακάτω post "Αίγυπτος ή Μπαγκόκ-Παττάγια" είναι το ξενοδοχείο που μείναμε στη Μπαγκόκ, το Marriot Bangkok Riverside. Ψώνιο!

9:17 AM  
Blogger elda said...

Ετσι ειναι Χαρά μου, αλλοι μπάνια στην Μπαγκοκ και αλλοι στον Ουζουνη!!!Τι λεει φέτος ? Θα ερθετε στο κτήμα? Θα ερθει και η Φανή για λιγες μερες!Φανταζεσε να βρεθούμε ολες μαζί??

11:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

mpa fetos me vlepo na pernao to kalokairi sta ektos.....kai me kaysona parakalo!!! Ti nea apo ti geitonia ekei? A.. egina kai theia ...giati xafnika aisthanomai megali?

12:34 AM  

Post a Comment

<< Home