Join the Dots - Curiosity & Rarities

Friday, May 19, 2006

Φρανκφούρτη!



Να' μαστε λοιπόν στην Φρανκφούρτη! Αν και έχω αλλάξει τουλάχιστον 10 φορές στο παρελθόν αεροπλάνο μέσω Φρανκφούρτης, πρώτη φορά πήγα για να μείνω. Κάθε φορά που πετούσα πάνω από την πόλη μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο πράσινη ήταν και τώρα το διαπίστωσα ιδίοις όμασι. Κατα την προσγείωση το μόνο που βλέπεις είναι πράσινο! Φανταστείτε ότι τα περισσότερα σπίτια είναι μέσα στα δάσος ή δίπλα σε πάρκα.
Η φωτογραφία που σας έχω, άν και όχι τόσο καλή, σας δείχνει έναν κεντρικό δρόμο γεμάτο δέντρα, κάτι εξαιρετικά συνηθισμένο. Το δύσκολο εκεί είναι να μην βρείς πράσινο!
Τώρα να τολμήσω να κάνω κάποια σύγκριση με ελληνικές πόλεις; Μπα....



Η δεύτερη φωτογραφία είναι το ωραιότερο κτήριο που είδα στην Φρανκφόρτη : η παλιά Όπερα. Και λέω παλιά γιατί όντως την έχουν αλλάξει! Από αυτό το συγκλονιστικά όμορφο κτήριο (η φωτογραφία το αδικεί) προτίμησαν για νέα Όπερα ένα άσχημο, μαύρο, γυάλινο και μοντέρνο κτήριο ακριβώς απέναντι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Αν είναι δυνατόν! Τώρα θα μου πείς, και εμείς που έχουμε τόσο ωραία νεοκλασσικά κτήρια στην Ελλάδα, δεν τα αφήνουμε να σαπίζουν άχρηστα και παραμελημένα; Τουλάχιστον αυτοί το φωτίζουν τα βράδυα για να τονίσουν τη μαγεία του κτηρίου. Εμείς;

0 Comments:

Post a Comment

<< Home