Join the Dots - Curiosity & Rarities

Thursday, August 24, 2006

Πλανήτης Γη καλεί Πλανήτη Άρη...

Ο πλανήτης Άρης φαίνεται συνήθως από τη γη σαν ένα φωτεινό αστέρι, το δεύτερο πιο φωτεινό μετά από την Αφροδίτη.
Ο Άρης θα είναι ο ορατός στον νυχτερινό ουρανό αυτό τον Αύγουστο κι όχι μόνο σαν αστέρι. Θα φανεί τόσο μεγάλος όσο η Πανσέληνος στο γυμνό μάτι.
Καλυτερη στιγμή να το παρατηρήσετε θα είναι στις 27 Αυγούστου στις 12.30 το βράδυ όταν ο Άρης θα έρθει σε απόσταση 34.65Μ μίλια από τη γη. Να προσέξετε τον ουρανό στις 27 του Αυγούστου 12:30 π.μ. Θα μοιάζει σαν να έχει η γη 2 φεγγάρια!
Νομίζω ότι είναι ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε, δεδομένου ότι η επόμενη φορά που ο Αρης θα έρθει τόσο κοντά θα είναι το 2287!
................(μετράω πόσο χρονών θα είμαι τότε!)
27 Αυγούστου είναι βράδυ Κυριακής. Η πρότασή μου; Καλή παρέα, καλά ποτά και εξωτερικός χώρος χωρίς πολλά φώτα. Αν είστε και σε παραλία ακόμη καλύτερα.
Να περάσετε καλά.

8 Comments:

Blogger elda said...

Που θα κανονίσουμε να πάμε?

12:21 PM  
Blogger FaniFox said...

Και σπίτι με αυλή έχουμε, και δάδες για χαμηλό φωτισμό, και καλά ποτά και υπέροχη μουσική...Που να τρέχουμε τώρα αλλού αλλά και που θα βρούμε καλύτερα; Άντε, θα βάλω να ακούσουμε και το Space Oddity του Bowie που ταιριάζει!

12:42 PM  
Blogger elda said...

Και το Live on Mars και το Starman και το Lady Stardust και το Star και το Ziggy Stardust αντε βαλε και το All the Madmen που είναι και το αγαπημένο μου .Εγω είμαι μεσα παντως.

5:32 PM  
Blogger FaniFox said...

Καλά ντε! Από Mars night θα γίνει David Bowie Mars night (τα' παμε ξανά, αυτός ειχε ψώνιο με τον ουρανό και τα άστρα, εμείς την πληρώνουμε!) αλλά That's fine!
Μέσα και εγώ. Πες και στη Vilma!

7:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

An pali thelete, mporeite na petaxteite kai mehri to Parisi kai na to doume apo edo to fainomeno! Diamoni pantos the ehete exasfalismeni!

Ante zileyo zileyo zileyo!!

12:13 AM  
Blogger FaniFox said...

Εχθές το βράδυ λοιπόν θα έπρεπε να δούμε δύο φεγγάρια...
Δυστυχώς, λόγω συννέφων δεν είδαμε ούτε ένα!
Δεν ξέρω για εσάς αλλά στη βόρεια Θεσσαλονίκη ήταν θεοσκότεινα! Είχε τόσα σύννεφα που δεν βλέπαμε ούτε τη μύτη μας (που λέει ο λόγος, και ΟΧΙ, δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να τη βλέπουμε - η μύτη μας εννοώ!). Μετά ήρθε και η τοπική καταιγίδα και μας αποτέλειωσε.
Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε το 2287...
...................
(ακόμα μετράω!)

11:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kala mipos itan 12.30 to mesimeri kai ohi to vradi? Diladi apo parisi htes to vradi den mporesa na do oyte kan to fegari! Meta mpika se enan real time astrologiko xarti kai apo to ligo pou katalava o Aris itan oratos to mesimeraki! Alla prosohi 12.30 GMT isos gia ellada na itan 2.30! Telos panton tipota den eidame toulahiston prospathisame!!!

3:28 PM  
Blogger FaniFox said...

Σοβαρά; Και εμείς σαν χαζοί ψάχναμε στις 12:30 το βράδυ;
Μα και η κρατική τηλεόραση (ΕΤ1) το ανακοίνωσε για το βράδυ!
Τώρα θα μου πεις, ξέρουν κι αυτοί τι γίνεται;

10:26 AM  

Post a Comment

<< Home